Hitta mitt fordon

STEG 1: MOTOROPTIMERING

En steg 1 optimering består av justeringar av original mjukvara från fordonets styrbox. Detta ger en rejäl ökning i vridmoment, hästkrafter och körbarhet. När motorn optimeras ändrar vi en rad viktiga parametrar i styrboxens mjukvara. Alla säkerhetsparametrar satta från originaltillverkaren lämnas där det inte behövs orörda för fortsatt driftsäkerhet.

När vi optimerar mjukvaran och motorn siktar vi på optimala förhållanden, med perfekt bränsleblandning kommer effekten. Vi använder oss av diagnostik och ”loggar” viktig data för att säkerhetställa det vi gör verkligen blir rätt. Om möjligt kan vi även mäta och kontrollera effekten i vår rullande landsväg.

Läs gärna mer om motoroptimering och våra olika metoder.

STEG 2: MOTOROPTIMERING + UPPGRADERINGAR

Vill du ha mer effekt på ett säkert sätt utan att äventyra säkerheten? Då är steg 2 något för dig. Vid steg 2 projekt byter vi ut insugssystem, avgassystem för att underlätta motorns andning och ge den mer marginal.

Våra steg 2 projekt är alltid skräddarsydda eller anpassade som vi vill kalla det. Då det finns en rad olika tillverkare av eftermarknadssystem är varje optimering unik. En steg 2 uppgradering kan innefatta mjukvara, Ramair luftfilter, Cobra sport sportavgassystem och en uppgraderad Do88 intercooler.

Tanken bakom våra steg 2 optimeringar är enkel, mer luft till motorn. Detta ger i sin tur mer kraft. Vi når detta med uppgraderat insug, avgas tillsammans med andra komponenter. Biprodukten blir ett sportigare ljud och krispigare gasrespons.

STEG 3: MOTOROPTIMERING + AVANCERADE JUSTERINGAR

När vi utvecklar en steg 3 optimering tar vi nästa steg och all hårdvaruförändring/uppgradering är viktig. Förutom hårdvaran som ersätts vid steg 2 ser vi även över bränslesystem, pumpar och spridare m.m. Större Garrett eller Precision turbo uppgraderat kvalitets Acrapovic avgassystem m.m.

Genom att öka turbons kapacitet och den större intercoolern kan vi sänka värmen in i motorn en std turbo/intercooler inte klarar av. Detta ger i sin tur ett högre effektuttag på ett säkrare sätt.

Vi älskar Tuning

A-TRAKTOR PROGRAMMERING

Vi är en av dom största i Sverige och ledande på A-traktor programmeringar.

Vi har stor erfarenhet av hastighetsbegränsningar med ABS säkra lösningar till väldigt många olika modeller.

En begränsning i original styrenhet är alltid ett mycket bättre alternativ till s.k. H REG, H CAN då denna typ av modul saknar avancerad PID funktion och reglerar inte lika fint så som programvaran gör i fordonets ecu.

Vi har gjort dom flesta Volvo , VAG och Bmw modellerna, en del Saab och andra udda fåglar.

Vi skriver intyg inför reg. besiktning och hjälper dig att besvara frågor kring reglementet när du bygger din A-traktor.

A-traktor hastighetsbegränsning

Boka in din tid i Sundsvall här —-> Boka tid

Din Leverantör av Prestandadelar