Hitta mitt fordon

STEG 1: MOTOROPTIMERING

En steg 1 optimering består av justeringar av original mjukvara från fordonets styrbox. Detta ger en rejäl ökning i vridmoment, hästkrafter och körbarhet. När motorn optimeras ändrar vi en rad viktiga parametrar i styrboxens mjukvara. Alla säkerhetsparametrar satta från originaltillverkaren lämnas där det inte behövs orörda för fortsatt driftsäkerhet.

När vi optimerar mjukvaran och motorn siktar vi på optimala förhållanden, med perfekt bränsleblandning kommer effekten. Vi använder oss av diagnostik och ”loggar” viktig data för att säkerhetställa det vi gör verkligen blir rätt. Om möjligt kan vi även mäta och kontrollera effekten i vår rullande landsväg.

Läs gärna mer om motoroptimering och våra olika metoder.

STEG 2: MOTOROPTIMERING + UPPGRADERINGAR

Vill du ha mer effekt på ett säkert sätt utan att äventyra säkerheten? Då är steg 2 något för dig. Vid steg 2 projekt byter vi ut insugssystem, avgassystem för att underlätta motorns andning och ge den mer marginal.

Våra steg 2 projekt är alltid skräddarsydda eller anpassade som vi vill kalla det. Då det finns en rad olika tillverkare av eftermarknadssystem är varje optimering unik. En steg 2 uppgradering kan innefatta mjukvara, luftfilter, Cobra sport sportavgassystem och en uppgraderad Do88 intercooler.

Tanken bakom våra steg 2 optimeringar är enkel, mer luft till motorn. Detta ger i sin tur mer kraft. Vi når detta med uppgraderat insug, avgas tillsammans med andra komponenter. Biprodukten blir ett sportigare ljud och krispigare gasrespons.

STEG 3: MOTOROPTIMERING + AVANCERADE JUSTERINGAR

När vi utvecklar en steg 3 optimering tar vi nästa steg och all hårdvaruförändring/uppgradering är viktig. Förutom hårdvaran som ersätts vid steg 2 ser vi även över bränslesystem, pumpar och spridare m.m. Större Garrett eller Precision turbo uppgraderat kvalitets Acrapovic avgassystem m.m.

Genom att öka turbons kapacitet och den större intercoolern kan vi sänka värmen in i motorn en std turbo/intercooler inte klarar av. Detta ger i sin tur ett högre effektuttag på ett säkrare sätt.

Passion för Tuning
Leverantör av Prestandadelar